Genomför en holistisk klimatstrategi i din organisation

Allt börjar med att integrera klimatåtgärder i affärsstrategin. Börja med att mäta organisationens klimatavtryck för att förstå dess utsläpp av växthusgaser. Följ upp med en handlingsplan för att minska utsläppen. Kompensera alla kvarvarande utsläpp med ett certifierat klimatprojekt för att balansera CO2e-avtrycket. En klimatstrategi kan genomföras i fem steg.

step 1

Mät företagets klimatavtryck

Förstå organisationens utsläpp och klimatrisker.

Mer information

step 2

Mät produkters klimatavtryck

Gör en livscykelbedömning av dina produkters koldioxidutsläpp.

Mer information

step 3

Minska koldioxidutsläppen
 

Ta fram en färdplan för att kontinuerligt minska utsläppen.
 

Mer information

step 4

Kompensera resterande utsläpp

Stöd ett certifierat klimatprojekt för att balansera återstående utsläpp.
 

Mer information

step 5

Kommunicera kring företagets klimatarbete

Kommunicera öppet kring klimatarbetet för att maximera påverkan.
 

Mer information

label-1

The ClimatePartner label

Our label guarantees transparency and traceability in climate action.

label-2

The logo

The logo shows a globe whose atmosphere is protected by our initials, CP. It stands for climate action.

label-3

Carbon neutral

With this label ClimatePartner certifies that a product’s carbon footprint is continuously calculated, reduced and offset.

label-4

The category

The category describes what the carbon neutral status refers to. Is it the packaging or the product itself? This ensures transparency and clarity.

label-5

ID number and tracking URL

Each carbon offset is given a unique ID number. This number and the associated URL can be used to find out more about the CO2  emissions associated with the business or product, the reduction initiatives in place and the carbon offset project supported.

label-6

Optional: QR code

The QR code is linked to the tracking URL, which provides an easy way for consumers to find out more about what sits behind the claim.

Vår transparenta kvalitetsstämpel för klimatneutrala produkter, tjänster och företag bekräftar att de återstående CO2-utsläppen, efter minskning, har kompenserats via erkända och certifierade klimatprojekt.

Märkningen ”Klimatneutral” står för öppenhet och garanterar klimatåtgärdernas spårbarhet. Den process för klimatkompensation som certifieras av märkningen verifieras varje år av TÜV Austria, en internationell specialist på miljöfrågor.

Varför hela ditt företag kommer att älska att arbeta med ClimatePartner

USP 1

En enda lösning

Vi finns här för att stödja din organisation genom hela klimatarbetesresan, bland annat med tjänster för att ni ska bli klimatneutrala idag och uppnå nettonollutsläpp imorgon.

USP 2

Skalbar teknik

Vår ClimatePartner Hub omfattar bästa möjliga teknik som använder automatisering och effektivitet för att strömlinjeforma er klimatarbetesresa.

USP 3

Reduktionslösningar

Vi hjälper dig med skalbara reduktionslösningar för att engagera hela leverantörskedjan, implementera en global klimatstrategi och utbilda medarbetarna i hållbarhet.

USP 4

Klimatkompensationsprojekt

Vi hjälper din organisation att välja eller utveckla certifierade, högkvalitativa projekt för att kompensera de kvarvarande utsläppen.
 

USP 5

Transparent märkning

Vi verifierar ert företags, er produkts eller tjänsts klimatneutralitet med vår märkning som garanterar full transparens och spårbarhet i dina klimatinitiativ med hjälp av ID-spårningsteknik.

USP 6

Experter över hela världen

Vi har ett globalt team av experter inom klimatarbete, som är pragmatiska och åtgärdsinriktade för att säkerställa att du snabbt och effektivt uppnår verkningsfulla resultat.

Ta kontakt med oss för att påbörja din klimatresa. Kontakt

Över 6 000 kunder i över 60 länder

utvecklar sina verksamheter med ClimatePartner

Våra framgångsrika kundcase

ASWO – ett klimatneutralt företag

Hållbarhet är en viktig fråga även när det kommer till hushållsapparater. Tvättmaskin, tv, bärbar dator och telefon: Hushållsapparater är en viktig del i våra liv. Nackdelen är att 50 miljoner ton

Focuswater – klimatneutralt vitaminvatten

FOCUSWATER är en modern, kalorisnål törstsläckare som genom en välavvägd blandning av vitaminer och mineraler, utan konstgjorda sötningsmedel eller tillsatser, förser kroppen med en stor del av

BABOR - klimatneutral lyxkosmetika

BABOR står för lyxskönhetsvård tillverkad i Tyskland. Företaget är ägarstyrt sedan tre generationer. När det kommer till hållbarhet har BABOR en mycket konkret plan: Green Agenda, som innebär att

ALDI SÜD – ett klimatneutralt företag

Dricksvatten är ett av de största vardagliga problemen för två miljarder människor världen över. De har inte tillgång till rent vatten utan hämtar sitt dricksvatten från floder eller oskyddade

DasEis. – klimatneutral glass

När de var unga bodde de fyra grabbarna i ett kollektiv och gjorde glass hemma i köket, något som blev mycket populärt bland deras vänner. "Varför kan man inte köpa så här god glass?" frågade många

TIER Mobility

TIER Mobility är Europas ledande leverantör för mikromobilitet med mottot Change Mobility for Good.

Selecta – klimatneutrala kaffemuggar

Selectas dryck- och snacksautomater finns överallt – på tågstationen, på kontoret och på alla möjliga andra platser. Selecta vill erbjuda sina kunder det bästa kaffet! Det inbegriper även ansvar för

Superfilm – klimatneutrala filmproduktioner

Superfilm har engagerat sig för klimatet i flera år och är en pionjär inom den österrikiska filmindustrin. Vid produktionen av thrillern "Höhenstraße" undersökte Superfilm hur koldioxidutsläpp och annan miljöbelastning kunde minskas under inspelningen.

SmellWell

SmellWell grundades i Sverige 2012 som ett resultat av ett par illaluktande fotbollsskor. SmellWell vill göra det enkelt för den aktiva familjen att ta hand om sina saker så att de håller sig fräscha

Insikter om klimatåtgärder: så att du alltid hålls uppdaterad

Dra nytta av vår expertis och våra resurser på området klimatåtgärder, oavsett om du nyss har inlett klimatresan eller redan är på god väg.

academy
Delta i ClimatePartner Academy

Ta en titt på våra kommande virtuella utbildningar inom klimatåtgärder.

Delta i ClimatePartner Academy

blog

Läs vår blogg Climate Action Insights

Håll dig informerad om ämnen som rör klimatåtgärder.

Mer information

Vad är nettonoll?

I nyhetsrapporteringen talas det ofta om ”nettonoll”. Länder och till och med företag runt om i världen lovar att delta i ”kapplöpningen mot noll” – men vad betyder det egentligen? Emilien Hoet, chef för ClimatePartner UK, beskriver hur ditt företag kan ta de första stegen mot hållbarhet.

Ta kontakt med oss för att påbörja din klimatresa. Kontakt

Få aktuella uppdateringar och insikter om klimatåtgärder levererade till din inkorg.

Mer information

Kinder Südasien

För varje utmaning finns det en partner som är redo att leverera lösningen. Ta en titt på våra samarbetspartner inom kvalitetssäkring.

 

logo gold standars
logo verra
logo plastic bank
logo insetting plattform
logo leaders for climate action
logo tüv austria
logo icroa
logo climate alliance
logo cdp
logo recs