ClimatePartner

ClimatePartner gör det möjligt för företag och deras kunder att bidra till klimatarbetet.

Läs mer

ClimatePartner är er samarbetspartner i klimatarbetet

Vi erbjuder lösningar i klimatarbetet – från att beräkna och minska koldioxidutsläpp till att utforma klimatstrategier och kompensera utsläppen med hjälp av klimatprojekt. På så sätt kan företag och produkter bli klimatneutrala.

label-1

ClimatePartners märkning

Vår märkning står för transparens och garanterar tydlighet i klimatarbetet.

label-2

Logotypen

Logotypen består av ett jordklot där atmosfären skyddas av våra initialer, CP. Symbolen och den blå färgen står för klimatengagemang.

label-3

Klimatneutral

Med märkningen garanterar ClimatePartner att alla koldioxidutsläpp kopplade till en viss produkt har beräknats och kompenserats genom godkända klimatprojekt.

label-4

Kategorin

Kategorin visar vad som är klimatneutralt: är det förpackningen eller hela produkten? Detta gör märkningen tydlig och trovärdig.

label-5

ID-nummer och spårnings-URL

Varje klimatkompensation får ett unikt ID-nummer. Med hjälp av ID-numret och den tillhörande webbadressen kan man få tillgång till  information om utsläppen för en viss produkt eller företag, gjorda reduktionsåtgärder och information om klimatprojektet som kompensationen gjorts för.

label-6

Valfritt: QR-kod

QR-koden är kopplad till ett spårnings-URL där man kan få information om klimatkompensationen och ytterligare information om klimatprojektet.

Klimatneutrala produkter – den viktigaste delen av klimatarbetet

Alla som köper klimatneutrala produkter bidrar till klimatarbetet.  Med hjälp av vår lösning kan företag erbjuda sina kunder klimatneutrala varor eller tjänster. Vår märkning garanterar att en vara eller tjänst är klimatneutral. Märkningen innebär att vi beräknat alla resterande koldioxidutsläpp i värdekedjan och kompenserat dem genom certifierade klimatprojekt.

Detta gör det enkelt för konsumenter att göra klimatsmarta inköp av klimatneutrala trycksaker, hotellnätter, livsmedel, förpackningar, kontorspapper och till och med evenemang.

 

Online Academy och Deep Dives:
Heltäckande klimatarbete för företag

Vår nätbaserade workshopserie ger en omfattande överblick över olika ämnen och företagens valmöjligheter i klimatarbetet – från principerna för klimatneutralitet till klimatprojekt och Science Based Targets. Läs mer

Några av våra kunder

Våra samarbetspartner