ClimatePartner

ClimatePartner maakt klimaatbescherming mogelijk voor bedrijven en hun klanten.

Wat CO₂-compensatieprojecten eigenlijk zijn en wat ClimatePartner daaraan bijdraagt

July 18, 2022

Het mechanisme van klimaatneutraliteit - d.w.z. het compenseren van overgebleven CO₂-emissies door CO₂-compensatieprojecten - wordt vaak bekritiseerd. In de meeste gevallen schuilt achter deze …

Read news article

Hoe bedrijven het beste kunnen communiceren over klimaatactie

June 20, 2022

7 tips voor communicatie over klimaatactie. Hoe klimaatneutraliteit op een transparante en geloofwaardige manier kan worden gecommuniceerd.

Read news article

Hoe “groen” is thuiswerken?

May 4, 2022

Björn Bröskamp geeft inzicht in het werk van ClimatePartner op het gebied van het verzamelen en berekenen van bedrijfsemissies en ontkracht daarbij enkele mythes over kantoorwerk en thuiskantoren.

Read news article

ClimatePartner is uw partner voor klimaatbescherming

Wij bieden bedrijven oplossingen voor klimaatbescherming – door hen te helpen bij het berekenen en reduceren van CO2-emissies, het implementeren van klimaatbeschermingsstrategieën en het compenseren van CO2-emissies door middel van CO2-compensatieprojecten. Op die manier kunnen bedrijven en producten klimaatneutraal worden.

Het ClimatePartner label

Ons label staat voor transparantie en garandeert traceerbaarheid in klimaatactie.

Het logo

Het logo toont een wereldbol waarvan de atmosfeer wordt beschermd door onze initialen, CP. Het staat voor klimaatactie.

Klimaatneutraal

Met dit label bevestigt ClimatePartner dat alle CO2-uitstoot van het gelabelde product of de dienst is berekend en gecompenseerd via erkende klimaatprojecten.

De categorie

Ons label geeft precies aan wat klimaatneutraal is: de verpakking of het gehele product? Alleen op die manier is het voor de consument duidelijk en de verklaring geloofwaardig.

ID nummer en tracking URL

Elke CO2-gecompenseerd product of dienst krijgt een uniek ID-nummer. Dit nummer en het bijbehorende webadres maken de compensatie traceerbaar, en de hoeveelheid CO2-uitstoot en het klimaatbeschermingsproject kunnen op transparante wijze worden bekeken.

Optioneel: QR-code

De QR-code linkt naar de tracking URL, die de CO2-compensatie toont en meer informatie bevat over het CO2-compensatieproject.

Klimaatneutrale producten – het hoogste niveau van klimaatactie

Wie klimaatneutrale producten koopt, levert een concrete bijdrage aan de bescherming van het klimaat. U kunt uw klanten deze mogelijkheid bieden met onze oplossing: ons label garandeert de klimaatneutraliteit van het gelabelde product - of de gelabelde dienst. Dat komt omdat wij alle CO2-emissies in de procesketen die (nog) niet vermeden of verder gereduceerd konden worden, hebben berekend en via erkende CO2-compensatie projecten hebben gecompenseerd.

Op die manier kunnen consumenten gemakkelijk kiezen voor klimaatvriendelijke opties: met een klimaatneutraal aanbod dat inmiddels varieert van klimaatneutraal drukwerk tot een klimaatneutrale hotelaccommodatie, en van klimaatneutrale levensmiddelen, verpakkingen en kantoorpapier tot klimaatneutrale evenementen.

 

Onze Online Academy en Deep Dives:
Holistische klimaatactie voor bedrijven

In onze virtuele workshopserie bieden wij u een uitgebreid overzicht van onderwerpen en mogelijkheden op het gebied van klimaatactie voor bedrijven - van de grondbeginselen van klimaatneutraliteit tot CO2-compensatieprojecten en wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen. Leer meer

Sommige van onze klanten

Onze partners