Startpagina

Veranker de vijf stappen van klimaatactie in jouw bedrijf

icon footprint berekenen

CO2-voetafdruk(ken) berekenen

Inzicht krijgen in je bedrijfs- en productemissies.


 

Meer weten

icon Reductiedoelen stellen

Reductiedoelen stellen

Maak een stappenplan om je emissies continu te verminderen.

 

Meer weten

icon Reductiemaatregelen implementeren

Reductiemaatregelen implementeren
 

Neem actie om je bedrijfsemissies te verminderen.

 

Meer weten

icon Klimaatprojecten financieren

Klimaatprojecten financieren

Ondersteun geverifieerde klimaatprojecten om klimaatmaatregelen wereldwijd te financieren.

Meer weten

icon Transparant communiceren

Transparant communiceren

Deel wat je doet aan klimaatactie voor maximale impact.

 

Meer weten

Jouw klimaatreis met ClimatePartner

Wil je begrijpen hoe werken met ClimatePartner er voor jou uit zou kunnen zien? Onze stap-voor-stap gids leidt je door het proces.

Nu beginnen

woman sitting in front of computer

Waarom ClimatePartner?

woman standing on rock watching sea
USP 1

Betrouwbare partner

Met bijna 20 jaar ervaring wordt onze pragmatische, impactvolle aanpak bevestigd door onze 6.000+ klanten.

USP 2

Duidelijke strategie

ClimatePartner gecertificeerd worden gebeurt aan de hand van vijf stappen. Wij helpen je met diensten en oplossingen voor elke stap van dit traject.

USP 3

Schaalbare oplossingen

Wij bieden industriespecifieke oplossingen voor hernieuwbare energie, je team op te leiden en jouw toeleveringsketen te betrekken bij je reductie-inspanningen.

USP 4

Gecertificeerde klimaatprojecten

Onze klanten kunnen klimaatactie wereldwijd financieren via ons portfolio van geverifieerde projecten of zelfs eigen projecten ontwikkelen via ClimatePartner Impact.
 

USP 5

Volledige transparantie

Onze labels ClimatePartner gecertificeerd en Financiële Klimaatbijdrage zorgen voor volledige transparantie en traceerbaarheid van jouw klimaatactie-initiatieven.

USP 6

Expertise wereldwijd

We hebben een wereldwijd team van klimaatactie-experts klaarstaan om je te ondersteunen met advies dat specifiek is voor jouw sector.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates en het laatste nieuws over klimaatactie in je inbox.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief (Engels)

 

  • Curated climate action news and insights

  • Expert updates on regulations and what they mean for your company

  • Exclusive invitations to training and events

 

Your data will not be passed on to third parties, unsubscription possible at any time.

 
 
Amazonas forest bird perspective

5 stappen in klimaatactie met ClimatePartner gecertificeerd

We willen allemaal iets doen aan klimaatverandering. Maar wat?

ClimatePartner helpt al bijna 20 jaar bedrijven bij hun klimaatactie. Met ClimatePartner gecertificeerd heb je een duidelijk klimaatactieplan dat uit vijf stappen bestaat.

Klaar om het verschil te maken?

Start nu

Succesverhalen van onze klanten

viaprinto.de – Klimaatneutraal drukwerk

"220 ton CO2 gecompenseerd - voor ons is klimaatneutraal drukken al lang iets wat we onze klanten standaard aanbieden. Een win-win situatie voor onze klanten en het milieu."

Frank Morjan
algemeen directeur

Schaebens – Klimaatneutrale gezichtsmaskers

"Als familiebedrijf voelen wij ons gewoon verplicht om een bijdrage te leveren aan de bescherming van het klimaat. Ons CO2 compensatieproject in Portel ligt ons bijzonder na aan het hart, omdat het naast CObesparing ook aan hele belangrijke sociale criteria voldoet: Scholen en banen voor de lokale bevolking, om er maar twee te noemen."

Heiko Hünemeyer
directeur

Canon - klimaatbescherming op kantoor

"Duurzaamheid maakt al tientallen jaren deel uit van de Canon-filosofie. Vandaag de dag kan het milieuaspect meer dan ooit het uiteindelijke criterium zijn voor een aankoopbeslissing. Daarom zien wij klimaatneutraliteit ook als een belangrijk voordeel voor onze klanten en hun klanten. De samenwerking met ClimatePartner maakt het eenvoudig om klimaatneutraliteit tijdens het productieproces te waarborgen."

Daniel Hahn
Regionaal duurzaamheidsmanager DACH/NL

LEON – Klimaatneutrale hamburgers en frieten

"Sinds onze oprichting in 2004 heeft LEON oog voor de planeet. We werken aan het verminderen van onze uitstoot en het bereiken van een netto nul-doelstelling in 2030, het compenseren van onvermijdelijke uitstoot, met herbebossing en bebossingsprojecten, is een belangrijke stap voor ons terwijl we naar dat doel toewerken."

Kirsty Saddler
Directeur Waarden en Duurzaamheid

Port International – Klimaatneutrale groenten en fruit

"Wij begrijpen zeker dat klimaatneutrale producten slechts als een eerste stap kunnen worden gezien. Er moeten nog veel meer stappen volgen. Maar het is een stap die we nu al kunnen zetten en voor ons is dat wat telt!"

Mike Port
algemeen directeur

Mindful Chef - Klimaatneutrale Receptenbox Onderneming

"De steun en begeleiding die ClimatePartner ons heeft gegeven toen wij onze eerste stap richting Net Zero zetten en Klimaatneutraal werden, was ongeëvenaard. Hun expertise en openheid maakten het navigeren in wat een complex en evoluerend onderwerp kan zijn volledig benaderbaar. Daarbovenop is er een echt gevoel van hun passie voor wat ze doen, hun verlangen om kennis te delen en hun inzet om bedrijven zoals het onze te helpen de best mogelijke actie te ondernemen.”

Emma Detain
Sustainability Manager

Sympatex en Bleed functionele slijtage

"Als het gaat om kwesties met betrekking tot duurzaamheid en ecologie, mogen we de consument niet onderschatten. De tekenen van een verschuiving in het bewustzijn zijn overal in de samenleving te zien. In de loop van ongeveer 18 maanden is duurzaamheid van een nice-to-have uitgegroeid tot een existentiële noodzaak - in het tempo waarin de verandering zich voltrekt, is er geen ruimte meer voor aarzeling in het licht van de ontwikkelingscycli in de textielsector."

Dr. Rüdiger Fox
CEO

Selecta – klimaatneutrale koffiebekers

"Wij streven ernaar onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en klimaatneutrale producten aan onze klanten te leveren. Zo hebben we ons als doel gesteld om de meest klimaatvriendelijke leverancier van snackmachine cateringconcepten in Zwitserland te worden.”

Thomas Nussbaumer
Algemeen directeur DACH

TIER Mobility

"Klimaatverandering is het dringendste probleem van onze tijd en we moeten onmiddellijk handelen. Daarom richten we ons op onze kernbedrijfswaarde: het bevorderen van echte duurzaamheid in mobiliteit.”

Lawrence Leuschner
CEO en medeoprichter

Klingele – klimaatneutrale verpakking

"Voor klimaatneutrale orders zetten onze klantadviseurs alleen een vinkje in het SAP-systeem. De rest wordt automatisch voor ons gedaan door ClimatePartner. Simpeler kan het bijna niet."

Stephan Meier
Hoofd Verkoop Wellpappenwerk Hilpoltstein

Konica Minolta – Enabling Carbon Neutrality

"Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze impact op het milieu te verminderen en de opwarming van de aarde te helpen vertragen. Bij Konica Minolta is milieubescherming een centraal aspect van onze bedrijfsfilosofie. Het is verankerd in ons Ecovision 2050-project door middel van specifieke doelstellingen. Met ons Enabling Carbon Neutrality-programma bieden wij onze klanten de mogelijkheid om hun eigen bijdrage te leveren aan de bescherming van het klimaat. Als klimaatneutraal Europees hoofdkantoor zijn wij verheugd het goede voorbeeld te geven."

Olaf Lorenz
General Manager International Marketing Division

Bergzeit's catalogus

"Wij van Bergzeit voelen ons echt verbonden met onze lokale bergen. Daarom willen we graag een COcompensatieproject steunen dat ook een lokale impact heeft - zoals het bergbosproject in Allgäu."

Sarah Lenz
Duurzaamheid

Lavera Natuurlijke Cosmetica

"Effectieve duurzaamheid heeft vele facetten en is niet alleen belangrijk voor innovatieve Lavera schoonheidsverzorging en de zorgvuldige selectie van natuurlijke ingrediënten. Voor natuurlijke cosmetica zijn speciale verpakkingen nodig - productbescherming en cosmetisch design zijn onontbeerlijk. De samenwerking met de ClimatePartner-projecten heeft ons in staat gesteld om actief betrokken te raken bij klimaatbeschermings- en ontwikkelingsprojecten."

Sabine Kästner
Bedrijfswoordvoerster en Sustainability Officer

Aldi UK en Ierland - klimaatneutrale ALDI-winkels

"We evalueren voortdurend onze activiteiten om de uitstoot te verminderen en vriendelijker te zijn voor het milieu, terwijl we ook onze groeiende winkelportefeuille voor de komende jaren toekomstbestendig maken." 

Fritz Walleczek
directeur bedrijfsverantwoordelijkheid

ALDI SUISSE

"We zijn blij dat we via ClimatePartner een exclusief CO2 compensatie project in Madagaskar kunnen steunen. In het verleden kochten wij bijvoorbeeld verse lychees uit Madagaskar. Voor ontwikkelingslanden en opkomende landen zijn dergelijke exportmogelijkheden van groot economisch en sociaal belang".

Fabienne Magee
Hoofd Corporate Responsibility

UNSER LAND

"ClimatePartner heeft ons zeer goed ondersteund op onze weg naar klimaatneutraliteit. Wij zijn met name dank verschuldigd aan Isabell Oster, die ons steeds met raad en daad terzijde stond. Heel erg bedankt!"

Steffen Wilhelm
Algemeen Directeur

Serviceplan – Klimaatneutraal reclamebureau

"Meer dan 70 procent wil dat we meer doen om het klimaat te beschermen. Ik ben dan ook des te blijer dat we het thema duurzaam in de toekomst in onze agentschapsgroep kunnen verankeren door ons WeGreen-initiatief op te zetten. Wij zullen alle vermijdbare emissies terugdringen en waar mogelijk hulpbronnen besparen."

Ronald Focken
Algemeen Directeur

Zanier – klimaatneutrale handschoenen

"Jan Schüßler en Kira Filip hebben ons steeds goed geadviseerd en op al onze vragen deskundig geantwoord. We hebben daardoor een heel nieuw inzicht gekregen in klimaatbescherming."

Markus Zanier
Algemeen Directeur

Edding EcoLine – Klimaatneutrale markers

"Het tegengaan van de klimaatverandering is ons doel, dat wij met verschillende maatregelen hebben aangepakt. Daartoe behoren het gebruik van gerecycleerde materialen en hernieuwbare grondstoffen, maar ook de opeenvolgende omschakeling van de productie op bijzonder energie-efficiënte machines, het gebruik van groene stroom en de invoering van milieu- en energiebeheerssystemen. Wij hebben dit proces afgerond door de resterende CO2 uitstoot te compenseren. Samen met ClimatePartner deze laatste stap zetten, was een goede beslissing."

Patricia Siebel
Head of CR Coordination

BABOR – Klimaatneutrale Luxe Cosmetica

"Bij BABOR geloven we in duurzaam ondernemen - voor onze klanten, onze producten en het milieu. We worden allemaal opgeroepen om in duurzaamheid groter en concreter te denken."

Horst Robertz
Managing Director

Superzero Shampoo Bar wordt Klimaatneutraal

"Vanaf de eerste dag hebben we onze producten ontworpen met de hoogste duurzaamheidsnormen in gedachten. ClimatePartner heeft ons in staat gesteld de resterende CO2-voetafdruk te elimineren. Ze zijn geweldig om mee te werken. De volgende stap voor ons is om nog meer te doen om niet alleen nieuw plastic te elimineren en nul broeikasgassen toe te voegen, maar ook om onze concurrenten op te ruimen, want helaas is de totale plastic- en klimaatvoetafdruk van de schoonheidsindustrie buiten superzero enorm."

Dr. Conny Wittke
Founder

Plenaire – Klimaatneutrale Huidverzorging

"Met de steun van ClimatePartner heeft Plenaire onze uitstoot volledig kunnen compenseren om bij te dragen aan een van 's werelds meest relevante doelen, het voorzien in schoon en veilig drinkwater voor kinderen en zuigelingen in Odisha, India. Dat ik een van de eerste beautymerken ben die klimaatneutraal is, is iets waar ik erg trots op ben. We hopen dat dit anderen in onze branche enthousiast en toegewijd maakt om zich bij ons aan te sluiten en de reis naar het compenseren van hun eigen uitstoot ook te beginnen."

Namrata Nayyar- Kamdar
Founder

SCHWARZWALD PANORAMA - klimaatneutraal overnachten en vergaderen

"Voor ons is duurzaamheid een principe en een zelfverplichting. Door onze klimaatneutrale bedrijfsvoering en de verschillende maatregelen op het gebied van milieubescherming kunnen onze gasten betrokken raken bij de bescherming van het klimaat."

Stephan Bode
Eigenaar

CEWE klimaatneutrale fotoalbums

"Volledige transparantie is essentieel om onze inzet voor klimaatactie geloofwaardig te communiceren, aangezien onze strategie voor klimaatactie al lang een belangrijk onderdeel van ons bedrijf is."

Dr. Rolf Hollander
Voorzitter Raad van Bestuur 2017

Ticketino – klimaatneutrale evenementdeelname

"In ieder geval is het beter om zelf iets aan klimaatbescherming te doen en gebruik te maken van de moderne mogelijkheden dan af te wachten wat overheden in deze richting zullen doen. Organisatoren kunnen een groot verschil maken met klimaatneutrale ticketing."

Franz Wyss
CEO en Co-Founder

Volledig recyclebare oogheelkundige instrumenten

"Onze samenwerking met ClimatePartner verliep vlekkeloos vanaf het eerste contact. Onze accountmanager was altijd snel beschikbaar en toonde een hoge mate van flexibiliteit in het tegemoetkomen aan onze verzoeken"

Julie Baudichau
Sustainability Manager

LIDL GB en Duncan Farms: De scope 3-uitdaging aanpakken

“Het was een geweldige kans om samen met Lidl en ClimatePartner Woodcote Responsible Free Range Eggs te ontwikkelen. We hebben een reeks maatregelen geïmplementeerd op de boerderij en in de toeleveringsketen om de CO2-voetafdruk van Responsible Eggs aanzienlijk te verminderen. Het belangrijkste is dat we erin geslaagd zijn om geïmporteerde soja te weren uit het voer van onze kippen en dit te vervangen door duurzaam geproduceerde veldbonen van eigen bodem. De reductie van 57% is een fantastische prestatie, maar we blijven ons inzetten om verdere maatregelen te identificeren en te implementeren.”

Alistair McBain
Manager Bedrijfsvoering

BLACKROLL: Gezondheid bevorderen, prestaties verbeteren, het klimaat beschermen

“We doen veel dingen goed, maar we zijn niet perfect. En we zijn het erover eens dat we iets kunnen doen voor eerlijke en regeneratieve economische activiteit en klimaatbescherming. Duurzame regeneratie ontstaat als we onze verantwoordelijkheid nemen. Verantwoordelijk zijn als bedrijf, maar tegelijkertijd onze persoonlijke verantwoordelijkheid versterken, is een taak die we heel serieus nemen. Want wat het probleem ook is, het begint allemaal bij JOU. Ook al klinkt het mooi en verkoopt het goed. Maar het is niet duurzaam. Daarom nemen we verantwoordelijkheid voor jouw persoonlijke verantwoordelijkheid. En we nemen verantwoordelijkheid voor onze CO2-uitstoot door te investeren in gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten van onder andere ClimatePartner.”

 

Linda Kotin
CSR-Manager

Nature's Pride

"Sinds de oprichting van Nature's Pride in 2001 staat zorg voor mens en natuur altijd centraal. We werken daarom actief aan het verminderen van de uitstoot op het gebied van teelt, transport, energie en afval. De samenwerking met ClimatePartner stelt ons in staat om niet alleen onze voetafdruk te berekenen maar ook targets te bepalen en te begrijpen waar wij echt impact kunnen maken. ClimatePartner helpt ons klimaatactie in onze processen te implementeren. Zo nemen we effectief onze verantwoordelijkheid en dragen we bij aan een duurzame toekomst."

Isidora Penning de Vries
Adviseur Sustainable Business

Checklist: Klimaatactie voor bedrijven in vijf stappen

Checklist: Klimaatactie voor bedrijven in vijf stappen

Bedrijven kunnen hun steentje bijdragen aan het beperken van de opwarming van de aarde door zich te commiteren aan grootschalige emissiereducties. De volgende vijf stappen leiden je bedrijf naar een effectieve en transparante klimaatactiestrategie.

Checklist downloaden

 

 
 
soft hills in dust

Meld je aan voor de ClimatePartner Academy

Check out our upcoming virtual academies on climate action.

business two people sitting in front of laptop

Voor iedere uitdaging staat een partner klaar met een oplossing. Dit zijn onze partners op gebied van kwaliteitsbewaking.

logo gold standard
logo verra
logo plastic bank
logo insetting plattform
logo leaders for climate action
logo tüv austria
logo icroa
logo climate alliance
logo cdp
logo recs