ClimatePartner

ClimatePartner stelt bedrijven en hun klanten in staat het klimaat te beschermen.

Wereldmilieudag: klimaatneutraliteit vereist transparante labeling

June 7, 2021

Ter gelegenheid van Wereldmilieudag op 5 juni benadrukt ClimatePartner het belang van transparantie bij de labeling van klimaatneutrale producten.

Read news article

ClimatePartner is uw partner voor klimaatbescherming

Wij bieden bedrijven oplossingen voor klimaatbescherming – door hen te helpen bij het berekenen en reduceren van CO2 emissies, het implementeren van klimaatbeschermingsstrategieën en het compenseren van CO2 emissies door middel van CO2 compensatie projecten. Op die manier kunnen bedrijven en producten klimaatneutraal worden.

Het ClimatePartner label

Ons label staat voor transparantie en garandeert traceerbaarheid in klimaatbescherming - waarvoor het is getest door TÜV Oostenrijk.

Het logo

Het logo bestaat uit een gestileerde wereldbol met de werkelijke hellingshoek van de aardas van 23,44°, onze initialen CP wikkelen zich rond de atmosfeer. Dit symbool en de kleur blauw staan voor klimaatbescherming.

Klimaatneutraal

Met dit label bevestigt ClimatePartner dat alle CO2 uitstoot van de gemarkeerde dienst is berekend en gecompenseerd via erkende CO2 compensatie projecten.

De categorie

Ons label geeft precies aan wat klimaatneutraal is: de verpakking of het hele product? Alleen op die manier is het label duidelijk en de verklaring geloofwaardig.

ID nummer en tracking URL

Elke COoffset krijgt een uniek ID-nummer. Dit nummer en het bijbehorende webadres maken de compensatie traceerbaar, en de hoeveelheid CO2 uitstoot en het CO2 compensatieproject kunnen op transparante wijze worden bekeken.

Facultatief: QR-code

De QR-code linkt naar de tracking URL, die de CO2 compensatie toont en meer informatie bevat over het CO2 compensatieproject.

Klimaatneutrale producten – het hoogste niveau van klimaatbescherming

Wie klimaatneutrale producten koopt, levert een concrete bijdrage aan de bescherming van het klimaat. U kunt uw klanten deze mogelijkheid bieden met onze oplossing: ons label garandeert de klimaatneutraliteit van het gelabelde product - of de gelabelde dienst. Dat komt omdat wij alle CO2 emissies die onvermijdelijk in de procesketen zijn ontstaan, hebben berekend en via erkende CO2 compensatie projecten hebben gecompenseerd.

Op die manier kunnen consumenten gemakkelijk kiezen voor klimaatbescherming: via klimaatneutrale aanbiedingen van drukwerk tot hotelaccommodatie, van klimaatneutrale levensmiddelen, verpakkingen en kantoorpapier tot klimaatneutrale evenementen.

 

Online-Academy en Deep Dives:
Holistische klimaatbescherming voor bedrijven

In onze virtuele workshopserie bieden wij u een uitgebreid overzicht van onderwerpen en mogelijkheden op het gebied van klimaatbescherming voor bedrijven - van de grondbeginselen van klimaatneutraliteit tot CO2 compensatie projecten en wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen. Leer meer

Sommige van onze klanten

Onze partners